Sade on lakannut. Vesipisarat muodostavat helminauhan kukan terälehdelle. Yksi pisara on valumassa lehdeltä pois. Kuuluu pieni, terävä ääni. Pisara on pudonnut, hetki on ohi.

jarmo_lehtinen_kuva1.jpg

Jarmo Lehtinen on kuvannut Pikku Huopalahtea ja sen lähiympäristöä. Vesi ja luonto ovat läsnä Pikku Huopalahdessa, niin myös Lehtisenkin valokuvissa.

Katsellessani valokuvia mietin, minkä kaiken ohi kiirehdinkään näkemättä kauneutta. Onneksi nämä valokuvat pysäyttävät minut.

Olisikohan huomannut tuon pikkulinnun lahdella? Kuinka lumoavasti heijastuukaan veteen rannalla seisova Pukinmäestä siirretty asemarakennus! Ja kevätjää hohtaa läpikuultavaa sineään rannan tuntumassa.

jarmo_lehtinen_kuva2.jpg

Jarmo Lehtisen valokuvissa on herkkyyttä. Pikku Huopalahtikin on kuvauksellinen.

Lahden toiselta rannalta otetussa kuvassa luonnon ja rakennetun ympäristön vuoropuhelu on kiinnostavaa. Kaupunkimaisema erottaa taivaan ja maan toisistaan, mutta vesi peilaa ne yhteen. Suuret kivet vedessä ovat niin säntillisessä rivissä, että voisin epäillä niiden olevan ihmisen tekemää maisemointia. Vai onko luonto käyttänyt viivotinta?

jarmo_lehtinen_kuva3.jpg

Jarmo Lehtinen kertoo, että näyttelyn tarkoituksena on nostaa esiin ajatuksia lähellä olemisesta, lähelle näkemisestä, lähellä tekemisestä ja lähellä vaikuttamisesta. Minun kohdallani näyttelyn tarkoitus toteutui. Nyt yritän tästä lähtien muistaa kulkea katse tarkanna ja aistit valppaina.

Näyttely on esillä kahvipaahtimo Six Potin kahvilassa Helsingin Pikku Huopalahdessa 15.6.2016 pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin kello 10 - 18. Osoite on Korppaanmäentie 26.

Valokuvat: Jarmo Lehtinen