Ja%20tyhjyys%20lep%C3%A4si%20Kaarina%20KKaarina Kaikkonen ei anna minun pettyä tälläkään kertaa. Ensimmäisellä kerralla henkäilin ihastuksesta, kun katselin miesten pikkutakkien peittämiä tuomiokirkon portaita Helsingissä. Värit hehkuivat iltapäivän viistossa valossa. Siniharmaa väriskaala oli kuin pensselillä vetäisty portaille katutasosta ylös kirkon tasanteelle. Mikä mestarillinen tilan hallinta!

Nyt 15 vuotta myöhemmin pikkutakit ovat tulleet Hyvinkään taidemuseoon. Tällä kertaa niiden seurana on paidat. Yhdessä ne kiipeävät lattialta seinälle ja muuttuvat värimassaksi. Mielenkiintoista.

Kaikkoselle miesten pikkutakit liittyvät muistoihin isästä. Minulle tästä Ja tyhjyys lepäsi -teoksesta tulee mieleen värisyttävän ihana muisto Kaikkosen taideteoksesta tuomiokirkon portailla. Nyt sen matkaan liittyy tämä muisto.

Naisten juhlakengistä tehty seinäinstallaatio on minulle uutta. Kaikkonen on avannut kengät romanttisen rönsyileviksi muodoiksi. Kiehtovaa.

Osa Yön kuningatar -installaation kengistä on peräisin Kaikkosen äidiltä. Teos muuntuu ja saa uusia osakokonaisuuksia taiteilijalle lahjoitetuista kengistä. 

Y%C3%B6n%20kuningatar%20Kaarina%20Kaikko

Näyttely ottaa tilan haltuunsa, on visuaalisesti kaunis ja hivelee myös miellyttävästi järkeänikin. Peukutan molemmin käsin tällaiselle tekstiilien ja jalkineiden uusiokäytölle!

Kerrostumia-näyttely on esillä Hyvinkään taidemuseossa 24.1.2016 asti. Katsele videopätkä näyttelystä YouTubissa ja käy näyttelyssä paikan päällä!

Kuvat ja video: Leena-Liisa Lehikoinen